Get Adobe Flash player
Vállalatunk hálózatok területén szerzett speciális szaktudását ismerték el Az 99999 Informatika teljesítette a Cisco szigorú minősítési feltételeit, így elnyertük a legmagasab
99999 Informatika a Cisco Connect-en 12 február 2013, 14.24
Az 99999 Informatika Kft. a Cisco Connect rendzevény támogatójaként az Union VIG Biztosító Zrt-vel közös előadásában mutatja be egyik Cisco Unified Communications technológián alapuló projektjének sikereit. H
A Magyar Nemzeti Bank az 99999 Informatika Kft. közreműködésével sikeresen megvalósította virtuális rendszereinek két telephelyes katasztrófatűrő megoldását VMware Site Recovery Manager segítségével.

A 99999 Informatika Kft.

Cégünk küldetése:

Olyan élenjáró adatközponti és adatkommunikációs technológiák képviselete, melyek az ügyfeleink értékteremtõ üzleti folyamatait hatékonyabbá teszik, az üzemeltetési kockázatait csökkentik, gyors megtérülést eredményeznek és a teljes birtoklás költségeit alacsony szinten tartják.

Cégbemutató

Az üzleti szereplõk manapság kiélezett piaci versenyhelyzettel, és minden eddiginél gyorsabb ütemû változásokkal szembesülnek. A cégek olyan új megoldásokat keresnek, amelyekkel jobban reagálhatnak az ügyfeleik igényeire, hatékonyan és eredményesebben szervezhetik munkájukat és megfelelõ keretek között tarthatják költségeiket. Mindeközben gondoskodniuk kell az üzleti adatok biztonságáról, és a törvényi elõírásoknak való megfelelésrõl is.

2006-ban mindezen kihívásokra válaszul, két magyar üzlet- és informatikai szakember megalapította a 99999 Informatika Kft-t. Cégnevünk marketingértékként tükrözi fõ profilunkat: nagy megbízhatóságú, innovatív IT infrastruktúra megoldások kulcsra-kész szállítása az öt-kilences rendelkezésreállás jegyében.

Cégünk elkötelezett a magas minõségû szolgáltatások nyújtása tekintetében, még akkor is, ha az a költséghatékonyság, vagy a rendelkezésre álló idõkeret rovására történik.

Az általunk kialakított 99,999 %-os rendelkezésre állású informatikai rendszerek éves szinten kevesebb, mint ~5,3 perc nem tervezett üzemszünettel biztosítják ügyfeleink folyamatos üzletmenetét.

Mögöttünk lévõ gyártók (CISCO, DELL, EMC-VMware, IBM, HP, MICROSOFT, SUN-ORACLE) teljes támogatásával “state of the art” technológiákat képviselve, üzemeltetési kockázat csökkentést, üzletmenet hatékonyságot, rendelkezésre állást, megbízhatóságot, szolgáltatási szintet és költség megtakarítást növelõ megoldásokat kínálunk ügyfeleink számára.

Számos új technológia hazai képviseletében úttörõ szerepet betöltve 2007-ben, és 2008-ban is a 99999 Informatika Kft-nek ítélte a Cisco az év partnere címet DataCenter kategóriában. A Cisco Partner Summit 2009-es rendezvényén Bostonban nemzetközi szintû elismerésben is részesültünk, ahol egyszerre két díjat vehettünk át:

 • New partner of the year
 • Technology Excellence – DataCenter

A VMware-t, a Cisco-t és az EMC-t, mint gyártókat kiemelt hangsúllyal kezeljük, mert ezen 3 gyártó megállapodásából létrejött szövetség (VCE alliance) által képviselt filozófiával tudtunk piaci mûködésünk során leginkább azonosulni. A Cisco a Unified Computing Systems stratégiájának és termékeinek (szerver, switch, VMware együttmûködés) megjelenésével megkerülhetetlen adatközponti megoldás szállítóvá lépett elõ. Az EMC mérnökeink által a legkedveltebb adattároló és információ menedzsment megoldásokat szállító gyártó. A VMware eszközeivel elérhetõ üzemeltetési és költséghatékonyság növelés minden ügyfelünk számára központi kérdéssé vált. A VMware Enterprise Partnereként számos nagyvállalati környezetben hajtottunk végre 50, vagy azt meghaladó számú INTEL/AMD alapú szerverkörnyezetben virtualizációt.

A hangsúlyt ennek megfelelõen unikális hardver-szoftver technológiákból kiépített, magas hozzáadott értéket igénylõ adatközponti infrastruktúra megoldások nyújtására helyezzük..

“Gyártó-független” megoldásszállítóként már a cég megalakulásakor célul tûztük ki, hogy segítsünk az ügyfeleink egyedi igényeihez alkalmazkodva a legoptimálisabb informatikai megoldást megtalálni és kialakítani. Az adott vállalkozás számára a pénzügyi lehetõségeik figyelembe vételével a legjobb gyakorlat elvén megkeressük a legszakszerûbb ágazat-specifikus megoldást.

Az elmúlt idõszak dinamikus növekedését ügyfeleink töretlen bizalmának és kollégáink elkötelezett munkájának köszönhetjük. Mindezek alapján a menedzsment célul tûzte ki, hogy 2010-re vállalatunk a magyarországi informatikai piac egyik meghatározó adatközponti megoldásszállítójává váljon mind szakmai, mind pénzügyi háttér tekintetében.

Szervezeti hierarchia

A mögöttünk lévõ években felépítettük vállalatunk hatékonyan mûködõ szervezeti egységeit:

 • Az értékesítési és marketing divízióban kapnak helyet a kereskedelmi kapcsolattartásért, valamint a gyártói kapcsolattartásért és marketing területért felelõs munkatársaink.
 • Az Infrastruktúra Megoldások divízióba, az alatt jelenleg két üzletágba soroltuk a hálózati kommunikációs, valamint az adatközponti infrastruktúra megoldások területén mûködõ pre-sales konzulensekbõl és rendszermérnökökbõl álló, az ügyfeleinkre szabott konzultációs és tudás átadással kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtó munkatársakat, a megvalósításért felelõs csapat tagjait, valamint a 7x24-ben mûködõ támogatási (support) egységet.
 • Az ügyfeleink értékteremtõ üzleti folyamatát támogató alkalmazás környezetekkel kapcsolatos szolgáltatásokat az Üzleti Megoldások divízió munkatársai látják el.
 • A back-office divízióba soroltuk a jog, könyvelés/kontrolling, logisztikai folyamatokkal foglalkozó kollégáinkat.
 • Az üzletfejlesztési igazgató támogatásával kerül meghatározásra a 99999 Informatika Kft. által az ügyfeleink irányába képviselt termék és szolgáltatás portfólió.

Szolgáltatási portfóliónk

Az alább ismertetett Adatközponti, Integrált LAN és WAN hálózati megoldásaink, valamint Rendszertámogatási szolgáltatásainkat a következõ három szempont figyelembevétele mentén kínáljuk ügyfeleinknek:

Költségcsökkentés

Az általunk nyújtott konszolidációs megoldásokkal fokozható a cég egészének hatékonysága, csökkenthetõ az üzletvitel költsége, és növelhetõ az egy alkalmazottra esõ bevétel. A “kevesebbõl többet kihozni” alapelvet szem elõtt tartva további lehetõségeket felkutatásával biztosítjuk a költségek csökkentését, hogy ezzel ügyfeleink növelhessék a vállalat nyereségét. Megoldásaink:

 • Konszolidáció: storage – szerver – alkalmazás
 • Virtualizáció: storage – szerver – desktop

Mûködési hatékonyság

Minden cég számára hasznos lehet a napi üzleti folyamatok és rendszerek átvilágítása, amelynek során kiértékeljük, hogy ezek mennyire hatékonyan támogatják az üzletmenetet, majd ennek megfelelõen javaslatot teszünk a szükséges módosításokra. A folyamatok automatizálásával és a gyorsabb információ eléréssel ügyfeleink csökkenthetik mûködési költségeiket, javíthatják pénzügyi eredményeiket és az alkalmazottak hatékonyságát. Emellett fokozhatják reagáló képességüket a folyamatosan változó üzleti környezetre. Megoldásaink:

 • stop buying storage – tanácsadás (data klasszifikáció, deduplikáció, tiered storage, HSM bevezetés)
 • green IT - tanácsadás
 • hálózati és adatközponti infrastruktúra átvilágítás, szûk keresztmetszetek feltárása, fejlesztési tervek / megvalósíthatósági tanulmányok

Biztonság

A legújabb hálózati veszélyforrásokkal való lépéstartás, és a szükséges biztonsági intézkedések kidolgozása kritikus fontosságú a szervezet informatikai védelme szempontjából. Az információbiztonság egyaránt létfontosságú a cég üzleti mûködésének és jó hírnevének megõrzése, illetve a törvényi elõírásoknak való megfelelés szempontjából (pl.: SOX, HIPPA, RoHS, WEEE, ISO 9000, Bázel II.). Megoldásainkkal védjük az üzleti információkat a belsõ és külsõ veszélyforrásoktól, többek között az Internetes támadásoktól, a vírusfertõzött eszközöktõl és a rosszindulatú, jogosulatlan felhasználóktól. Megoldásaink:

 • Cisco SAFE (Security architectures for the enterprise) Network kialakításával kapcsolatos tanácsadás, implementáció

Ügyfeleink

Az IT szakmában évek alatt szerzett tapasztalatainkat leginkább a közép-, és nagyvállalatok irányában kamatoztatjuk. Referenciáink közül, a következõ ügyfeleinknél valósítottunk meg a komplex, a cégünk értékrendjéhez illeszkedõ színvonalú informatikai infrastruktúra környezeteket:

Legyen Ön is vállalatunk sikerének részese, forduljon hozzánk bizalommal, hogy cégünk szolgáltatásai mentén az Ön informatikai rendszere is biztonságosabban, megbízhatóbb módon, valamint költséghatékonyabb formában támogassa vállalata üzletmenetét!